sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Aforisme-Ganduri-Citate

= Paulo Coelho : „Avem mereu tendința să apreciem tot ce vine de departe, fără a recunoaște vreodată câtă frumusețe se află în jurul nostru.”
= Aldous Huxley : „Experiența nu reprezintă ceea ce ți se întâmplă, ci ceea ce faci cu ce ți se întâmplă.”
= Sydney Smith: “Când aud pe cineva oftând şi spunând “Viaţa e grea”, am mereu impulsul de a întreba “în comparaţie cu ce?”
= Winston Churchill: “Pesimistul vede dificultăți în orice oportunitate. Optimistul găsește oportunități în orice dificultate.”
= Pablo Picasso: “Arta scutură din suflet praful adunat în viaţa de toate zilele.”
= Friedrich Nietzsche: “Cu cât te înalţi mai mult, cu atât pari mai mic acelora care nu pot să zboare.”
= Neale Donald Walsch: “Viaţa pe Pământ are un sens mai profund decât s-ar putea să vi se pară la prima vedere. Vă rog, nu vă imaginaţi că nu faceţi aici nimic altceva decât să trăiţi până la moarte! Dacă asta ar fi tot, Dumnezeu nu şi-ar mai face timp să se implice. Nu! Se mai întâmplă şi altceva, care are legatură cu evoluţia sufletului vostru.”
= Edith Armstrong: “Îmi ţin mintea concentrată pe pace, armonie, sănătate, dragoste şi abundenţă. Astfel, nu pot fi distrasă de îndoială, anxietate sau frică.”
= Viktor Frankl: “Noi, cei care am trăit în lagărele de concentrare, ne putem aminti de acei oameni care, trecând din baracă în baracă, îşi dăruiau altora ultima lor bucată de pâine. Vor fi fost puţini la număr, dar îndeajuns de mulţi pentru a dovedi că totul îi poate fi luat omului, mai puţin un lucru: ultima dintre libertăţi – aceea de a-şi alege atitudinea într-un anumit set de circumstanţe, de a-şi alege propriul mod de a fi.”
= Octavian Paler: “Viaţa însăşi e o stare de tranzit între naştere şi moarte… un peron unde te zbaţi să ocupi un loc într-un tren… eşti fericit că ai prins un loc la clasa I sau la fereastră… altul e necăjit că a rămas în picioare pe culoar… alţii nu reuşesc să se prindă nici de scări, rămân pe peron să aştepte următorul tren… Şi fiecare uită, poate, un singur lucru… că trenurile astea nu duc nicăieri… cel care a ocupat un loc la fereastră este, fără să ştie, egal cu cel care stă în picioare pe culoar şi cu cel care vine abia cu următorul tren… în cele din urmă se vor întâlni toţi undeva, într-un deşert, unde chiar sinele se transformă în nisip… în loc să se uite în jur, oamenii se îmbulzesc, se calcă în picioare, îşi dau ghionturi…”
= Thomas J. Watson Sr.: “Înţelepciunea este puterea de a pune timpul şi cunoştinţele noastre la bună folosinţă.”
= Edgar Y. Friedenberger: “Punctul asupra căruia trebuie să cădem de acord e probabil cum ne dovedim valoarea, nu cât suntem de valoroşi.”
= Jules Renard: “Există oameni care au luat o hotărâre bună şi apoi se odihnesc pentru a nu o executa”
= Jules Renard: “Dacă ar trebui să ne gândim la tot norocul pe care l-am avut fără să-l merităm, n-am îndrăzni să ne plângem de nenoroc.”
= Scott Alexander: “Tot ce e bine e greu de făcut. Să mori e uşor, să pierzi e uşor, să trişezi e uşor, să fii mediocru e uşor. Evită lucrurile uşor de înfăptuit. ”
= John Davis: “Voi toţi râdeţi de mine pentru că sunt diferit, dar eu râd de voi pentru că sunteţi toţi la fel.”
= Maurice Coyaud: “Timiditatea – un defect al oamenilor mari, tupeul – defectul oamenilor mici.”
= Joel Arthur Barker: “Excelenţa este la baza succesului în secolul 21. Dacă nu ai componentele excelenţei, atunci nici nu vei putea intra în joc. Inovaţia îţi permite să câştigi un avantaj competitiv. Anticiparea îţi oferă informaţiile de care ai nevoie pentru a fi în locul potrivit la momentul potrivit.”
= Munca fără viziune este o corvoadă, viziunea fără muncă este visare, dar munca plus viziune – acesta e destin.
Gordon B. Hinckley

= Bette Midler: “Inimii îi este frică să nu fie rănită şi de aceea nu învaţă să danseze. Visului îi este frică să nu se trezească şi să vadă că nu mai are nici o şansă. Şi sufletului îi este frică de moarte, de aceea nu învaţă niciodată să trăiască.”
= Constantin D. Pavel: “Lenea poate fi învinsă doar de un vis uriaş sau de un coşmar de-a dreptul înfiorător.”
= William Shakespeare: “Dacă ar fi tot atât de uşor să faci cât este de a şti să faci, capelele ar fi biserici şi bordeiele palate.”
= Joseph Campbell: “Trebuie să fim dispuşi să renunţăm la viaţa pe care am planificat-o, pentru a avea parte de viaţa care ne aşteaptă.”
= Sydney Smith: “Ca să faci ceva ce merită făcut în lumea asta, nu trebuie să te ascunzi tremurând şi să te gândeşti la ger şi la pericole, ci trebuie să te arunci cu toată forţa înainte şi să te descurci cât poţi mai bine.”
= Paulo Coelho: “Nu lăsa ceea ce nu poţi face să interfereze cu ceea ce poţi face.”
= Goethe: “Cu cât mai repede vei avea încredere în tine, cu atât mai repede vei şti cum să trăieşti.”
= Andre Malraux: “Fiecare om este un nebun. Dar ce este oare un destin omenesc, dacă nu o viaţă de eforturi pentru a uni acest nebun cu universul…”
= James F. Byrnes: “Prea mulţi oameni se gândesc mai mult la siguranţă şi nu la oportunitate. Par mai speriaţi de viaţă, decât de moarte.”
= Edward de Bono: “În gândire, principala dificultate este confuzia. Încercăm să facem prea multe deodată. Suntem copleşiţi de emoţii, informaţii, logică, speranţă şi creativitate. Este ca şi cum ai încerca să jonglezi cu prea multe mingi.”
= Vannevar Bush “Frica nu poate fi alungată, dar poate fi calmă, fără panică şi poate fi diminuată de raţiune şi analiză.”
= Kahlil Gibra: “Dacă inima ta este un vulcan, cum te aştepţi să înflorească dragostea în ea?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu