joi, 21 aprilie 2011

Icoana facatoare de minuni de la Manastirea Ghighiu

Icoana facatoare de minuni de la Manastirea Ghighiu
Icoana facatoare de minuni de la Manastirea GhighiuUna dintre cele mai cunoscute icoane facatoare de minuni, vindecatoare de boli si izgonitoare de duhuri rele, este Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Ghighiu, numita si Maica Domnului Siriaca.

Icoana este o culme a artei sacre siriene, fiind adusa în România în 1958 de episcopul Vasilios Samatha si oferita în dar Patriarhului Justinian Marina, ca urmare a unui vis în care Maica Domnului i-a cerut acest lucru. Si tot în urma unui vis, avându-l de aceasta data în prim-plan pe Patriarhul Justinian, icoana a ajuns, la 25 februarie 1958, la Manastirea Ghighiu, unde a început sa faca minuni.

Icoana facatoare de minuni de la manastirea Ghighiu va fi adusa la biserica Icoanei din Bucuresti sâmbata, 12 Martie 2011, la ora 12.00, chiar de maica stareta a manastirii, însotita de doua calugarite
. Credinciosii se pot bucura de binefacerile icoanei, precum si de povetele pline de har ale maicutelor, pâna luni, 14 Martie.
Pentru al patrulea an consecutiv, zeci de mii de enoriasi si 80 de preoti de la cele peste 40 de biserici din sectorul 2 si din alte sectoare ale capitalei vor lua parte, sâmbata, 12 Martie, si duminica, 13 Martie, în parcul Gradina Icoanei, la procesiunea religioasa de sfintire a icoanelor.

Sarbatoarea
va începe sâmbata de la ora 17.00, enoriasii fiind invitati sa participe, mai întâi, la vecernie, la biserica Icoanei. Dupa slujba, acestia vor pleca, în alai, purtând în mâini icoane si lumânari, într-o atmosfera de taina, flancati fiind de politistii locali care vor purta faclii aprinse. Dupa aceasta procesiune, va urma o slujba, în parcul Icoanei, acompaniata de cânturi bisericesti, prilej cu care credinciosii vor fi patrunsi de fiorul credintei si de solidaritate în fata lui Dumnezeu.

A doua zi, pe 13 Martie, în prima duminica din Postul Pastelui, zi în care sarbatorim Duminica Ortodoxiei, în jurul orei 13.00, zeci de mii de enoriasi se vor alatura celor 80 de preoti, pentru a-L cinsti pe Dumnezeu si pentru a se bucura de darul credintei si al harului sfânt al icoanei, privita ca "Fereastra catre Dumnezeu".

ScienceLIne.ro - martie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu