= Neale Donald Walsch: “Toţi oamenii sunt speciali şi toate momentele sunt deosebite.”
= Alexander von Humboldt: “Bunăstarea este atunci când cheltui bani pe care nu-i ai pentru a cumpăra lucruri de care nu ai nevoie din dorinţa a impresiona oameni care nu-ţi plac.”
= Tal Ben-Shahar: “Ne simțim liberi atunci când alegem un drum care ne oferă sens și plăcere. Depinde de noi dacă experiența noastră este una liberă sau dacă alegem să fim robii bogăției materiale sau prosperității emoționale, sclavii așteptărilor celor din jur sau ai propriilor pasiuni.”
= John Amatt: “Aventura nu înseamnă să fii atârnat de o frânghie pe un munte. Aventura este o atitudine pe care trebuie s-o aplici obstacolelor cotidiene ale vieţii: întâmpinând noile provocări, înhăţând noile oportunităţi, testându-ţi resursele faţă de necunoscut şi astfel descoperindu-ţi potenţialul tău unic.”
= Andre Gide: “Cel mai bun mijloc de a învăţa să te cunoşti e să încerci a-i înţelege pe ceilalţi.”
= “Eşecul se datorează examinării obstacolelor. Reuşita se datorează examinării mijloacelor.” Pantcha Tantra
= “Norocul, ca şi roadele toamnei, trebuie cules la timpul lui.” Epictet
= Mai mult ne pune în mişcare teama, decât ne pun aspiraţiile.
Vasile Ghica
= Cu ajutorul mijloacelor necinstite, omul depăşeşte, obţine ceea ce i se pare lui de dorit, dar piere sufleteşte.
Rabindranath Tagore
= Lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face.
Constantin Brâncuşi
= Adeseori, numai întunericul ne învaţă să preţuim lumina la justa ei valoare.
Valeriu Butulescu
= Norocul e de partea celor curajoşi.
Virgil
= “Să nu pretindem ca lucrurile să se schimbe dacă tot timpul facem acelaşi lucru. Criza este cea mai binecuvântată situaţie care poate apare pentru ţări şi persoane, pentru că ea atrage după sine progrese.
Creativitatea se naşte din necesitate precum şi ziua se naşte din noapte.
În perioada crizei se nasc invenţiile, descoperirile şi marile strategii. Cine depăşeşte criza se depăşeşte pe sine însuşi, fără a rămâne “depăşit”. Cine atribuie crizei eşecul, îşi ameninţă propriul talent şi respectă mai mult problemele decât soluţiile. Adevărata criză este criza incompetenţei.”
Albert Einstein
= Greşeala pe care o face fiecare dintre noi este că se gândeşte prea mult la micile lui înfrângeri, la dorinţele lui personale şi prea puţin la acest miracol care e viaţa, la obligaţia pe care o avem faţă de ea, obligaţia de a o face mai frumoasă, mai bună…
Cella Serghi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu