luni, 28 februarie 2011

Aforisme-Ganduri-Citate

=Ion Agarbiceanu “Omul nu e cum s-arata, ci cum simte.”

=William James: “Mergi în viaţă cu o licărire în ochi, cu un zâmbet pe faţă , şi cu un scop măreţ în inimă.”

=Alphonse Goettmann: “Orice bucurie îşi are rădăcina în bucuria creativă a lui Dumnezeu. El exprimă în fiecare fiinţă vitalitatea sa proprie şi vibrarea voioasă pentru a face din acestea o notă unică în polifonia universului. Această bucurie fundamentală a fost înscrisă în genele celulelor noastre. Este ”da”-ul în faţa vieţii, cea mai înaltă victorie a omului asupra tuturor încercărilor care îl apasă, cel mai puternic mijloc de transformare. Autenticitatea unei vieţi spirituale se măsoară după gradul de bucurie care o locuieşte. Ea este deci culmea misticiii şi a oricărei împliniri. Nu există decât o singură datorie: să fii fericit, şi o singură trădare: să nu fii.”

=Proverb suedez: “Teme-te mai puţin, speră mai mult; mănâncă mai puţin, mestecă mai mult; vaietă-te mai puţin, respiră mai mult; vorbeşte mai puţin, spune mai mult; iubeşte mai mult şi toate lucrurile bune vor fi ale tale.”

=Henry Drummond: “Vei realiza când vei privi înapoi asupa vieţii tale că momentele în care ai trăit cu adevărat sunt acelea în care ai făcut lucruri în spiritul dragostei.”

=Jacques-Benigne Bossuet: “Cea mai mare dintre slăbiciuni este marea frică de a nu părea slab.”

=Marilee Adams: “Adevărata schimbare începe cu un alt mod de a gândi, în special cu un fel diferit de a ne pune întrebări.”

=Francois Rabelais: “Valorezi atât cât te apreciezi.”

=Jim Allen: “Pune la lucru puterea renunţării pozitive. Cei mai mulţi dintre noi vedem renunţarea ca fiind ceva negativ, dar nu e aşa. Ni s-a spus că “Învingătorii nu renunţă niciodată”, dar, în realitate, învigătorii renunţă tot timpul alegând să înceteze să facă acele lucruri care nu aduc rezultatele pe care şi le doresc. Când renunţi la toate lucrurile care nu merg pentru tine, când renunţi să tolerezi toate lucrurile negative care te trag în spate, creezi o “încărcătură” pozitivă în viaţa ta, precum şi spaţiu pentru mai multe experienţe pozitive.”

=Stephen Covey: “Oamenii nu pot suporta schimbarea dacă înăuntrul lor nu există o esenţă neschimbătoare. Cheia pentru a capăta abilitatea de a te schimba este statornicia conştiinţei a ceea ce eşti, a ceea ce reprezinţi şi a valorii tale.”

=Alexandre Dumas: “Omul primeşte întotdeauna prea mult de la soartă ca să fie fericit şi destul ca să nu fie.”

=Rainer Maria Rilke: “Ca un om să iubească pe altul e probabil cea mai grea sarcină care ne-a fost încredinţată, sarcina supremă, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu…. Iubirea e un imbold pentru fiecare să se deşăvârsească, să devină cineva, să devină o lume el însuşi de dragul cuiva.”

=Neale Donald Walsch: “Bucurie, adevăr, dragoste. Acestea sunt trei surori şi una te duce întotdeauna la cealaltă. Nu contează ordinea în care sunt aşezate.”

=W. Shakespeare: “Noi ştim ce suntem, dar nu ştim ce putem deveni.”

=OSHO: “Aminteşte-ţi că viaţa nu se termină mereu aşa cum începe. Sfârşitul este mereu o necunoscută, este un element invizibil. De cele mai multe ori nu se va întâmpla ceea ce noi credem că se va petrece. Viaţa este o călătorie necunoscută. Aşadar, orice ai crede în primele momente din viaţă, în primele clipe ale desfăşurării oricărui eveniment, nu se va termina neapărat aşa cum ai gândit. Ne putem implica în trasarea destinului nostru, dar nu putem deveni cel care îl decide. Rezultatul este întotdeauna altul decât cel scontat.”

=“Secretul succesului este de a fi în armonie cu existenţa, de a fi întotdeauna calm, pentru a lăsa fiecare val de viaţă sa ne spele cate un pic pana ajungem la ţărm.”

=Necunoscut: “Când oamenii nu reuşesc, când se simt frustaţi, furioşi sau descurajaţi, aceasta se datorează faptului că nu văd lucrurile aşa cum sunt ele în realitate. În momentul în care îşi clarifică vederea şi când încep să vadă adevărul, încep să aibă succese şi să fie fericiţi.
Noi percepem cu minţile noastre abundenţa sau sărăcia, ne deschidem sau ne apărăm în conformitate cu ele şi creăm în această manieră o viaţă care imită exact ceea ce percepem. Ar trebui să percepem bunăstarea vieţii pe care să o creăm atât pentru alţii, cât şi pentru noi înşine”

=Marius Torok: “Deşi viaţa este un spectacol, nu ne îmbrăcăm în fiecare zi ca de sărbătoare.”

=Larry Crabb: “Visele noastre năruite nu le avem niciodată la voia întâmplării. Ele sunt întotdeauna o piesă dintr-un joc de puzzle mai mare, un capitol dintr-o poveste mai lungă.”

=Rabindranath Tagore: “Iubirea este cea mai înaltă fericire la care poate ajunge omul, căci numai prin ea cunoaşte că el e mai mult decât el însuşi, că e una cu totul.”

=Jean De la Bruyere: “Oamenii încep viaţa iubind necondiţionat, dar orgoliul îi lipseşte mai întâi de dragoste şi apoi de viaţă.”

=Liviu Rebreanu: “Sufletul să fie totdeauna la fel cu gândul, gândul în vorbe şi vorba în fapte, căci numai astfel vei obţine un echilibru, între lumea ta şi lumea din afară.”

=Norman Cousins: “Oamenii nu sunt nicicând mai nesiguri ca atunci când devin obsedaţi de temerile lor, sacrificându-şi visurile.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu