luni, 11 aprilie 2011

Azi e o zi minunată! O zi bună să ai! / 11 aprilie

Posted: 10 Apr 2011 11:06 PM PDT
Cât de prezent eşti în viaţa ta?
Foto: Mario Tomic | Dreamstime.com
„Dacă viaţa e o cursă, unde se termină şi cu cine concurăm?” Cu aceste cuvinte începe filmuleţul de mai jos care încearcă să ne dea un semnal de alarmă, acela că ar fi cazul să micşorăm viteza cu care trăim.
Am ajuns să trăim cu mii de kilometri pe oră, pierzând astfel bucuria călătoriei. Ne-am făcut din adrenalină un substitut al fericirii. Trăim la extrem cu suferinţa, căutăm senzaţii extreme prin ceea ce consumăm, practicăm sporturi extreme, timpul pare că s-a accelerat vrem ca totul sa se întâmple repede, mai repede, cât mai repede. Si toate astea până când?
Mesajul clipului coincide cu mesajul maeştrilor spirituali: încetineşte (slow down), deschide-ţi simţurile şi trăieşte-ţi viaţa fiind prezent total în ea. Cât de prezent esti în viaţa ta?
Nu voi face o critică a modului în care trăim, mai mult sau mai puţin impus de societate şi de alţi factori, vreau doar să-ţi amintesc că viaţa se întâmplă aici şi acum, nu în alte părţi prin care călătorim cu mintea. Până la urmă orice om caută să fie fericit…motiv pentru care caută să experimenteze senzaţii tari, dar de ce oare? Pentru că doar atunci, prin acele senzaţii cauzate de aceşti „înlocuitori” se află în prezent şi în sfârşit simte că trăieşte!
Dar oare e nevoie să apelăm la aşa ceva pentru a simţi că trăim? E la fel de absurd precum a căuta fericirea, pentru că a fi fericit face parte din natura umană. E ca şi cum te-ai strădui să fii autentic prin altcineva…e imposibil, nu te poţi forţa să fii original, pur şi simplu eşti sau nu eşti.
Boala nu e decât un mesager al naturii care vine să ne amintească că e cazul să încetinim şi să ne schimbăm viteza (modul de a trăi), pentru că altfel ne vom accidenta. Când nu înţelegem nicicum aceste mesaje transmise de regulă în mod repetat, inevitabilul se produce. În realitate, această „încetinire” nu e o încetinire în sensul propriu al cuvântului, ci doar raportată la modul în carea am ajuns să trăim.
Foloseşte-ţi simţurile la capacitatea lor maximă: dacă mănânci ceva gustos, atunci savurează intens acel gust, nu te gândi la altceva, nu vorbi in timp ce mănânci. Dacă auzi o pasăre cântând, trăieşte-i cântecul, dacă vezi un copac la marginea drumului, înceacă să-i simţi rădăcinile, trunchiul, scoarţa, crengile, fii una cu ceea ce apare în viaţa ta. Dacă eşti cu persoana iubită, atunci fii acolo, nu în altă parte. Dacă faci duş, simte picăturile de apă cum cad peste tine ca o binecuvântare. Simte-ţi respiraţia, datorită acestui miracol eşti în viaţă! Fă din însăşi viaţa ta o meditaţie.
E ca şi cum ai trăi un minut dintr-un film în reluare, dar atât de intens încât minutul nu mai e un minut, ci o eternitate, iar timpul dispare. Aşa că, fie că te grăbeşti şi pierzi bucuria de a conduce, fie că savurezi viaţa ca pe un ceremonial sacru, ne întâlnim cu toţii la acelaşi semafor, dar nu la fel de împliniţi!

Adela Moldovan

Posted: 10 Apr 2011 10:48 PM PDT
O zi buna 11 aprilie
Foto: million xu | Flickr.com
“Nu avem nevoie de mai multă forţă, de mai multe aptitudini sau împrejurări mai favorabile. Tot ce avem de făcut este să folosim deja ceea ce avem.”

Basil S. Walsh

“Fiecare dintre noi are în mod inerent tot ce-i trebuie pentru a-şi atinge scopurile şi a-şi împlini visurile. Ceea ce ne lipseşte este instruirea, educaţia, cunoaşterea şi înţelepciunea de a folosi ceea ce avem deja.”

Mark Twain

“Trăim într-o lume în care limonada este făcută din arome artificiale şi ceara pentru mobilă din lămâie naturală.”

Alfred E. Newman

SET DO ABRIL [ NEW SET DANCE HITS ] - By DJ CRISSFAN [ 3 Aprilie 2011 ]

Asculta mai multe audio dance

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu