sâmbătă, 7 mai 2011

Aforisme-Ganduri-Citate

= Konstantinos Tsatsos: “Ca să fii fericit, nu este suficient să găseşti
momentul fericirii. Trebuie să ştii să uiţi atât ce-a fost înainte, cât
şi ce va fi după acest moment.”

= Victor Hugo: “Omul este o frontieră. Fiinţă dublă, marchează limita între două lumi. Dincoace de el, e creaţia materială, dincolo, misterul.”

= Balzac: “Puterea care îţi poate schimba destinul este numai gândirea ta.”

= Constantin Noica: “Nu-i nimeni vinovat de neîmplinirile noastre. Limitele interioare sunt mai dureroase decât orice limită exterioară.”

= William R. Alger: “Bogăţia unui suflet este măsurată prin cât de mult poate simţi, sărăcia lui prin cât de puţin.”

= Nichiren Daishonen “Niciodată nu lăsa greutăţile vieţii să te perturbe… nimeni nu poate evita problemele, nici chiar sfinţii sau înţelepţii.”

= Rob Estes: “Văd atâţia oameni captivi ai muncii, dar sunt şi alte lucruri de făcut în viaţă.”

= Necunoscut: “În fiecare moment, în fiecare zi, tu decizi cine eşti şi în ceea ce crezi. Primeşti o nouă şansă în fiecare secundă.”

= Osho: “Cea mai mare parte a problemelor noastre apar doar pentru că nu le-am privit niciodată cu adevărat, nu ne-am îndreptat niciodată atenţia asupra lor pentru a vedea ce sunt ele în realitate. Încercaţi să creaţi numai lucruri frumoase, nu aduceţi la viaţă nimic urât. Nu aveţi prea mult timp şi nu aveţi nici multă energie de pierdut. Având o viaţă atât de scurtă, având o sursă de energie atât de mică, este pur şi simplu stupid să o pierdeţi în tristeţe, în furie, în ură, în gelozie. Folosiţi-vă energia în iubire, folosiţi-o în acţiuni creatoare, în prietenie, în meditaţie; îndreptaţi-vă spre ceva care să vă înalţe. Şi cu cât vă înălţaţi mai mult, cu atât întâlniţi mai multe izvoare de energie care stau la dispoziţia voastră. Depinde numai de voi.”

= Neale Donald Walsch: “Ironia vieţii este că, de îndată ce nu te mai preocupă bunurile lumeşti şi succesul lumesc, se deschide o cale prin care ele te năpădesc.”

= Wilma Rudolph: “Să câştigi este grozav, desigur, dar dacă chiar vrei să faci ceva în viaţă, atunci secretul este să înveţi să pierzi. Nimeni nu este de neînvins tot timpul. Dacă poţi să te ridici după cel mai zdrobitor eşec şi să mergi mai departe pentru a câştiga iar, vei ajunge campion într-o bună zi.”

= Ioan Gyuri Pascu: “Visul minţii construieşte castele. Visul inimii le luminează.”

= Alexis Carrel: “Atenţia umanităţii trebuie să treacă de la maşini şi lumea fizică la corpul şi spiritul omenesc, la acele procese fiziologice şi spirituale, fără de care maşinile şi Universul lui Newton şi al lui Einstein nu ar exista.”
sursa; o zi buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu