sâmbătă, 5 mai 2012

Azi e o zi minunată! O zi bună să ai! / 3 mai

Posted: 02 May 2012 11:25 PM PDT
Foto: Mark Robinson | Flickr.com
Foto: Mark Robinson | Flickr.com
“Viaţa noastră e plină de evenimente semnificative pe care le provocăm în chip deliberat şi conştient: ne apropiem de cei de care suntem atraşi, facem cerere de angajare pentru o slujbă la care visasem dintotdeauna, scriem o carte, interpretăm un vis, dăm nume copiilor noştri, hotărâm cum ne-am dori să murim atunci când ne vine ceasul. Asemenea evenimente nu sunt accidentale sau acauzale. Sunt acţiuni intenţionate.
Evenimentele sincronistice însă, prin chiar natura lor accidentală, ne pun în faţă un alt adevăr despre viaţa noastră, adevăr pe care mulţi dintre noi obişnuim să-l ignorăm: sensul vieţii nostre, scenariul poveştii ei, nu este scris doar de ceea ce ştim noi despre noi înşine, ci provin dintr-un strat mai adânc, din capacitatea noastră înnăscută de a trăi plenitudinea prin participarea la viaţa privită în chip simbolic. [...]
Dacă privim viaţa noastră din perspectivă simbolică, căutând înţelesul celor ce ni se întâmplă şi oferindu-ne astfel şansa de a găsi plenitudinea în evenimente aleatoare şi disparate, atunci, indiferent de scenariu, indiferent de scenografie şi de identitatea personajelor principale sau secundare, vedem că într-adevăr nimic nu este întâmplător în povestea vieţii noastre.”
Robert H. Hopcke

Beautiful piano - Selectii 1

Asculta mai multe audio manele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu