marți, 10 iulie 2012

O zi buna. / 9-10 iulie

Posted: 09 Jul 2012 09:35 PM PDT
Foto: Clashje | Stock Free Images & Dreamstime Stock Photos
Foto: Clashje | Stock Free Images & Dreamstime Stock Photos
Suntem atât de mici şi totuşi atât de minunaţi în acest univers. Ne dăm atâta importanţă şi căutăm mereu ceva care să ne ducă mai sus, uitând să ne întrebăm ce căutăm de fapt?
Am ajuns să ne înstrăinăm unii de alţii, crezând că suntem separaţi, că e inutil să ne pese de celălalt sau că celălalat nu are cum să fie afectat de acţiunile noastre. Ne-am construit ziduri în jurul fiinţei noastre şi nu lăsăm să se apropie decât pe cine consideră mintea noastră că merită.
Nu deschidem fereastra acestei cetăţi şi nici măcar nu ne gândim oare cum ar fi… cum ar fi dacă am evada din propriul ego pe care l-am construit şi întărit cu atâta perseverenţă în timp?
Cum ar fi dacă ne-am hotărî să renunţăm la tot ce am crezut că reprezintă propriul adevăr? Cum ar fi dacă ne-am da drumul şi am răspunde cu iubire la prostie sau ignoranţă?
Cum ar fi dacă în loc să aşteptăm să primim de la ceilalţi am fi noi cei care dăruim? Cum ar fi dacă nu am mai avea aşteptări ca celălalt să se comporte într-un anumit fel? Şi cum ar fi dacă ne-am privi mai des în ochi, dacă ne-am îngădui să ne simţim unul pe celălalt?
A venit vremea să apelăm la un limbaj universal şi anume limbajul iubirii. Uită-te în jur cu inima şi observă că zâmbetul, îmbrăţişarea nu ţin cont de rasă sau de alte criterii, aşa cum ploaia nu ţine cont de ceea ce atinge în căderea ei.
Când zâmbeşti nu mai contează nici trecutul nici viitorul, nici ce a fost şi nici ce ar putea să fie.
Când îmbrăţişezi, două inimi se ating la nivelul cel mai profund. Nu mai e nevoie de cuvinte.
Când vorbeşti limbajul iubirii îţi dai seama cât de preţios este acest dar numit Viaţă şi cât de norocos eşti că îl trăieşti aici şi acum.
Aminteşte-ţi cine eşti, dă la o parte perdeaua de frică şi ieşi din zidurile reci şi întunecoase pe care ţi le-ai construit în jurul a ceea ce eşti tu cu adevărat.
Numai prin limbajul iubirii vom reuşi să construim ceva cu adevărat valoros, pentru că adevărata valoare e dată întotdeauna din iubire.
Ce poate fi mai valoros decât viaţa? Din ego sau ură nu se naşte nicio formă de viaţă şi nici valoare. În limbajul iubirii colaborezi cu ceilalţi, nu concurezi. În limbajul iubirii laşi lucrurile să curgă, nu le forţezi să se întâmple.
În limbajul iubirii te deschizi şi îţi asumi riscuri, nu te ascunzi în cochilia interioară. În acest limbaj nu arăţi cu degetul spre celălalt pentru că ştii că celelalte patru sunt îndreptate înspre tine.
În limbajul iubirii arătăm mai mult prin fapte şi vorbim mai puţin, doar atunci când avem ceva de spus şi nu doar ca să spunem ceva.
Doar folosind acest limbaj înţelegem cine suntem şi ce avem de făcut pe această planetă pe care o vizităm încă o perioadă, câţiva ani, luni sau poate zile.
Trăieşte fiecare bătaie a inimii tale, pentru că nu ştii niciodată când va fi ultima. Trăieşte-o la unison cu celelalte inimi, altfel ce farmec ar avea viaţa?Căci inima nu cunoaşte decât o singură formă de comunicare- limbajul iubirii. Priveşte!
Adela Moldovan @ Lectii din viata
Posted: 09 Jul 2012 09:35 PM PDT
Foto: Jonathan Mueller | Flickr.com
Foto: Jonathan Mueller | Flickr.com
“Eşti la fel de tânăr ca speranţele tale sau la fel de bătrân ca temerile tale. Atâta timp cât ai ambiţii şi îţi faci proiecte, eşti tânăr. Atunci când ai renunţat la speranţă, ai şi devenit bătrân. Abandonarea speranţei constituie rezultatul neînţelegerii principiilor esenţiale ale vieţii. Întotdeauna există o soluţie şi o cale. Dacă mintea noastră este prea limitată ca să le “vadă”, nu înseamnă că ele nu sunt reale.”
Vera Peiffer

“Când eşti fericit, eşti şi relaxat. Eşti inspirat, pentru că ai răgaz să asculţi ce îţi şopteşte vocea dinlăuntrul tău. Astfel scoţi la iveală toate talentele care te vor ajuta să-ţi realizezi dorinţele.”
Vera Peiffer

- John?
- Yes, sir!
- Adu-mi, te rog, pianul.
- Vreţi să cântaţi la pian, sir?
- Nu, John… dar mi-am uitat ţigările pe el şi mă gândeam să nu te deranjez pentru un fleac!GANDURI DE LA MARGINEA SUFLETULUI MEU....Canciones románticas

Asculta mai multe audio pop


Posted: 09 Jul 2012 04:40 AM PDT
Foto: million xu | Flickr.com
Foto: million xu | Flickr.com
“Când spun să fii creativ, nu spun că toţi trebuie să deveniţi mari pictori sau mari poeţi. Pur şi simplu vreau să spun să-ţi laşi viaţa să fie un tablou, să-ţi laşi viaţa să fie un poem.”
Osho

“Succesul înseamnă să te placi pe tine însuţi, să-ţi placă ceea ce faci şi să-ţi placă cum o faci.”
Maya Angelou

În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii …
… că dimineaţa vine în fiecare zi… atât răsăritul cât şi apusul se întâmplă negreşit. Acordă-i timp. Asta este tot ce este necesar. Doar acordă-i timp. Nu incerca să grăbeşti lucrurile. Ciclurile vieţii vin şi se derulează de la sine, făcând orice pasaj şi teren să devină lin. Încearcă să nu te laşi prins în povestea ta de moment. Mai degrabă priveşte din perspectiva Întregii Poveşti. Acolo îţi vei găsi pacea. Ciclurile vor respecta acest moment, dacă le dai şansa, dar chiar şi asta va trece.
Cu dragoste, prietenul tău, Neale Donald Walsch ~ www.humanitysteam.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu