marți, 21 august 2012

O zi buna / 21 august

Posted: 20 Aug 2012 08:00 PM PDT
Foto: Lykovata | Stock Free Images & Dreamstime Stock Photos
Foto: Lykovata | Stock Free Images & Dreamstime Stock Photos
Alăturarea acestor cuvinte le transformă într-o metaforă care duce cu gândul înspre un suflet nobil; la urma urmei asta suntem, un suflet nobil.
În zilele şi anii ce-i trăim domină viteza, suntem într-o continuă căutare, într-o goană nebună după mai mult, mai bine, mai bogat şi mai frumos. Din păcate această goană, în mare parte se referă la acel ambalaj al sufletului, numit trup.
Angajăm antrenor personal pentru ca muşchii să fie mai fibraţi, angajăm contabil pentru ca acea parte a vieţii care conţine multe cifre să fie pe mâini bune şi alţi şi alţi antrenori care să ne ajute să ajungem pe culmile gloriei. Acest slalom printre antrenori de diferite culori ne face să uităm câteodată că acel ambalaj are şi un interior şi că, la început a fost interiorul. Ce vreau să spun cu atâtea cuvinte? Că nu e rău să ne îngrijim de exterior, însă balanţa trebuie să fie egală interior vs exterior.
Poate că a sosit vremea să privim altfel, dinspre exterior spre interior, să privim la noi, în noi, înspre fiinţa noastră. Şi-atunci ne întoarcem la cele două cuvinte magice „cochetărie sufletească”.E momentul ca şi al nostru suflet să fie dus la spa, piscina şi să aibă parte de tratamente speciale. Ce ziceţi de un suflet cochet? V-ar plăcea? Şi mie! Şi să ştiţi că nu-i greu, câtuşi de puţin.
Nu sunt aici ca să dau reţete ori poţiuni magice, totul e în noi. Ştim cum să facem în aşa fel încât să ne fie bine şi în interior. Cheia e să învăţăm să ascultăm, să ne ascultăm noi pe noi înşine. Iar după ce am învăţat să facem asta, să nu mai treacă nicio zi în care să nu ne întrebăm: ce am făcut pentru mine azi? Sau ce fac pentru mine azi? (sufleteşte vorbind). Şi toate astea dintr-un simplu motiv: dacă mie mi-e bine şi celor dragi le va fi.
Cochetăria de care povesteam se întreţine cu diverse delicii printre care şi politețea. Da, politeţea e hrană pentru suflet. Bunele maniere sunt cumva cheia spre evoluţie. E simplu, atunci când eşti manierat înveţi să ai aspiraţii înalte, înveţi să-ţi pese de ceilalţi, vrei să faci lumea din jur mai bună. Cumva, politeţea e o cale spre mai bine. De ce spun asta? În momentul în care ţi-ai însuşit indiciile pentru curtoazie, evoluţia apare firesc şi cu ajutorul ei poţi contribui la ridicarea standardelor societăţii şi, mă repet: putem transforma lumea într-una mai bună, locuibilă.
Este politeţea formată dintr-un set rigid de reguli?
Deseori se întâmplă să aud o astfel de teorie şi vă spun că nu, politeţea nu e ceva rigid. Politeţea vine din suflet pentru suflet. Bunele maniere şi curtoazia sunt lucruri simple care îţi dau strălucire şi cum ziceam mai sus provenim dintr-o forţă nobilă, deci suntem nobili. Câteodată uităm acest detaliu, însă nobleţea există în noi, trebuie doar s-o trezim
Filosofia cu politeţea e simplă şi poate fi condensată în două cuvinte: bun simţ. Dacă uzăm de acest simţ şi-i tratăm pe cei din jur exact aşa cum am vrea să fim trataţi, trezirea s-a făcut.
Bună ziua, politeţe!

Anca Şerban,
Inţiatoarea proiectului ManierArt.ro
Anca este un spirit liber mereu în mişcare, cautare. Îi plac oamenii, cuvintele şi oamenii de cuvânt. Ea ne provoacă să ne facem ziua mai bună scoţând la suprafaţă nobleţea din fiecare dintre noi. Pentru a afla mai multe despre proiectul ei te invit să vizitezi pagina web www.manierart.ro
S-ar putea să îţi mai placă
Posted: 20 Aug 2012 08:00 PM PDT
Foto: Andrés Nieto Porras | Flickr.com
Foto: Andrés Nieto Porras | Flickr.com

“Gândurile şi convingerile negative pe care le cultivi în mintea ta obstrucţionează fluxul liber al energiei care ţi-ar putea schimba viaţa în bine.”
Bob Proctor

“Este bine să înţelegi că toţi marii oameni din trecut care au obţinut realizări remarcabile au fost nişte vizionari. Ei şi-au proiectat mintea asupra viitorului dorit şi nu şi-au bătut capul cu greşelile din trecutul lor. Altfel spus, ei şi-au imaginat lumea pe care şi-ar dori-o şi nu s-au preocupat de realitatea existentă, după care au trecut la fapte şi şi-au materializat viziunea.”
Bob Proctor

În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii …
… că gândirea la cel mai înalt nivel este cel mai sigur exerciţiu mental. Nu încerca să gândeşti la scară mică sau să-ţi reduci aşteptările astfel încât tot ce se situează peste aceasta linie să fie considerat “un câştig” pentru tine. Vei fi pierdut deja… Siguranţa ta nu se va regăsi în a munci din greu pentru a evita dezamăgirea, ci în a munci din greu pentru a produce şi mai multă Viaţă. Ţinteşte sus.  Stăpâneşte cu uşurinţă. Încrede-te în Dumnezeu.
Cu dragoste, prietenul tău, Neale Donald Walsch www.humanitysteam.ro

DANCE PARTY MIX '80-'90 PARTEA I !!! 25 DE PIESE SELECTATE SI MIXATE DE MINE(Dj Marian) PENTRU VOI !!!

Asculta mai multe audio manele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu