joi, 25 octombrie 2012

O zi buna / 25 octombrie

Posted: 24 Oct 2012 11:00 PM PDT
Foto: Charles Knowles | Flickr.com
Foto: Charles Knowles | Flickr.com

“Oamenilor le este greu să fie fericiţi deoarece întotdeauna văd trecutul mai frumos decât a fost, prezentul mai rău decât este şi viitorul mai dificil decât va fi.”
Marcel Pagnol

“Fericirea nu este determinata de nivelul de prosperitate ci de caldura relatiei dintre inimi si de modul in care percepem lumea. Ambele atitudini sunt in puterea noastra. Fiecare din noi este fericit atunci cand decide sa fie fericit si nimeni nu ne poate impiedica.”
Aleksandr Isayevich Solzhenitsyn

“Treptat mi s-a descoperit că linia care desparte binele de rău nu trece printre state, nici printre clase sociale, nici printre partide politice, ci direct prin inima fiecarui om – şi apoi prin toate inimile omeneşti… Şi chiar şi înlăuntrul inimilor copleşite de rău, se păstrează un mic cap de pod al binelui. Şi chiar şi în cea mai bună dintre toate inimile, rămâne nedezrădăcinat… un colţişor de rău.”
Aleksandr Isayevich Solzhenitsyn

“Experienţa este pieptănul pe care ni-l dă natura atunci când deja avem chelie.”
proverb belgian, citatul cel mai votat ieri, adăugat de Dragos Raul



Posted: 24 Oct 2012 11:00 PM PDT
Foto: beermug | Sxc.hu
Foto: beermug | Sxc.hu
Un concept relativ nou pe care îl auzim tot mai des în viaţa de zi cu zi îl reprezintă gândirea pozitivă. Persoanele care au succes în viaţă de multe ori recunosc că gândirea pozitivă e “motorul” din spatele succesului lor. O persoană care înfruntă orice situaţie cu o atitudine pozitivă va avea întotdeauna mai mult succes în viaţă, atât cea personală cât şi cea profesională, decât o persoană care nu poate prelua controlul asupra gândurilor sale.
Prea des întâlnim oameni trişti, deprimaţi care sunt convinşi că întreg universul e împotriva lor şi că toate cele rele li se întâmplă sau urmează să li se întâmple. Ne putem schimba foarte uşor această atitudine urmând cel puţin următoarele sfaturi:
  1. Poate cel mai important e să te priveşti cauză şi nu efect. Ce înseamnă asta? Nu trebuie să fii o victimă a circumstanţelor. Nu te mai gândi la tot ce ţi se întâmplă ţie ci gândeşte-te la ce poţi face. Nu mai considera pe alţii sau altele cauza pentru tot ceea ce ţi se întâmplă. Realizează că marea majoritate a lucrurilor ce ţi se întâmplă sunt consecinţe ale acţiunilor tale şi stă în puterea ta să realizezi orice vrei. Trebuie doar să vrei cu adevărat.
  2. După ce realizezi că ai mult mai mult control asupra ceea ce ţi se întâmplă, următorul pas e să îţi schimbi perspectiva. Există cel puţin o parte bună în orice situaţie. În absolut orice situaţie. Doar de tine depinde dacă priveşti partea goală a paharului sau partea plină. Să îţi dau un exemplu care să te lămurească ce mult contează să priveşti problema din altă perspectivă: Un tată se plimba cu fiul lui cu maşina şi la un moment dat au făcut pană. O reacţie tipică a unui om pesimist care ar fi? Stricarea bunei dispoziţii pe loc, învinuirea cuiului care stătea în drum, stres că doar lui i se întâmplă, nervozitate, agitaţie etc. Reacţia persoanei în cauză, un optimist care ştie cum să vadă partea bună a lucrurilor, a fost “Perfect! De mult vroiam să îţi arăt fiule cum e să schimbi o pană. Acum e oportunitatea perfectă!”
  3. Fii un optimist cumpătat ! Nimeni nu sugerează să devii un optimist exagerat care să pretindă ca nimic rău nu poate şi nu se va întâmpla vreodată. Aceasta duce la luarea de decizii proaste şi îi invită pe cei din jur să profite de tine. În schimb fii o persoană optimistă raţional care înţelege că ni se întâmplă atât lucruri bune cât şi lucruri rele, dar binele într-un final copleşeşte răul şi înţelege că a avea o atitudine pesimistă cu privire la toate situaţiile prin care treci nu te ajută la nimic. Speră pentru ce e mai bun dar ia in calcul şi ce e mai rău.
Înţelege că orice are o parte bună şi doar tu decizi cum vrei să priveşti fiecare situaţie!
Află mai multe despre cum să vezi partea bună a unei situaţii sau ajută pe alţii să vadă partea bună accesând situl www.parteabuna.ro.
Din arhivă, aleator selectate:
  1. Uneori e mai bine sa iti vezi de ale tale Un cal deprimat se tolăneşte pe jos şi nu mai...
  2. Ceea ce vezi Dacă te uiţi după bine, vei găsi binele. Dacă te...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu