duminică, 17 noiembrie 2013

Patru seri dedicate Pr. Dumitru Stăniloae, organizate de ASCOR Cluj


Patru seri dedicate Pr. Dumitru Stăniloae, organizate de ASCOR Cluj
Serile duhovnicești organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca, în Postul Crăciunului, vor debuta luni, 18 noiembrie 2013. ÎTimp de patru zile vor fi organizate o serie de evenimente omagiale dedicate Părintelui Dumitru Stăniloae.
Membrii ASCOR Cluj și întreaga comunitate a bisericii misionare a studenților încearcă să păstreze vie memoria marelui teolog român. Astfel luni seara Dr. Costion Niculescu de la București va susține o conferință despre PR. Dumitru Stăniloae – Teologia ca viață și viața ca teologie. Evenimentul va avea loc de la ora 20 în sala Vasile Bogrea de la sediul central al Universității Babeș-Bolyai de pe str. Mihail Kogălniceanu, nr. 1. Evenimentele comemorative vor continua marți seara cu o expoziție de fotografie intitulată PR. Dumitru Stăniloae, omul lui Dumnezeu. Expoziția va fi vernisată de la ora 19 la subsolul bisericuței studenților din Hașdeu în prezența PS Episcop Vasile Someșanul și a nepoatelor Pr. Dumitru Stăniloaie, Maica Filofteia Potcoavă, stareța Mănăstirii “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Bunești, jud. Brașov și Maica Rafaela. Miercuri, 20 noiembrie 2013, de la ora 20, în sala Nicolae Iorga a Sediului Central al Universității Babeș-Bolyai, Pr. Marc Antoine Costa de Beauregard, Protopop al Mitropoliei Ortodoxe Române în Franța, va conferenția pe tema: Împărăția lui Dumnezeu nu stă în cuvânt, ci în putere. Tot miercuri seara va avea loc lansarea revistei ARTHOS a studenților din Hașdeu, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, a altor teologi, etnologi și publiciști. Joi, 21 noiembrie, de la ora 18 va fi prezent în mijlocul tinerilor ascoriști, pr. Marc Antoine Costa de Beauregard din Franța. Programul serii duhovnicești va începe de la ora 18 cu slujba Vecerniei oficiată în Catedrala Mitropolitană din centrul Clujului. La final invitatul tinerilor de la ASCOR va susține o conferință pe tema: Sfântul Duh și Persoana umană în Biserică, după învățătura PR. Dumitru Stăniloaie. Seara duhovnicească va continua apoi cu un dialog cu tinerii ce va avea loc în Amfiteatrul Facultății de Chimie din Cluj-Napoca de pe. Str. Arany Janos nr. 11.
PR. Ciprian Negreanu, duhovnicul tinerilor de la ASCOR filiala Cluj-Napoca despre evenimente: “Am dedicat aceste patru seri special Părintelui Dumitru Stăniloae pentru că eu cred sincer că ceea ce este Mihai Eminescu în literatură este Părintele Dumitru Stăniloae în teologie, teologia noastră ortodoxă. Nu se poate vorbi despre teologia ortodoxă română fără să-l amintim și fără să-l punem în valoare și să-i dăm locul pe care îl merită Părintele Stăniloae. În aceste patru seri închinate lui nu atragem atenția doar teologiei și gândirii sale teologice, ci a părintelui Stăniloae ca om, o personalitate vie implicată în viața bisericii, în viața liturgică, care poate duce la schimbări și în viața noastră a preoților și a credincioșilor deopotrivă ”.
Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea
http://www.napocanews.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu