vineri, 6 decembrie 2013

Povestea Sfântului Nicolae. De ce spun credincioşii că el este ADEVĂRATUL MOŞ CRĂCIUN
Joi, 05 Decembrie 2013, 19:28
148 vizite - 0 comentarii

DISTRIBUIE PE GOOGLE+
click pe poza: FOTO (1)



 Oferirea de cadouri a devenit obicei de Sfântul Nicolae. Sfântul însuşi a devenit cunoscut datorită mărinimiei de care a dat dovadă în timpul vieţii sale.

Sfântul Nicolae a trăit în secolele II-III d.Hr. Data de 6 decembrie este data morţii sale, în anul 352. Nicolae, rămas fără părinţi, a folosit averea rămasă de la părinţii săi pentru a-i ajuta pe cei săraci şi pentru a ridica o biserică.
Dintre faptele sale, atrage atenţia un episod, relatat în scrierile religioase. Se spune că Sfântul Nicolae a salvat de la prostituţie trei surori foarte sărace. Tatăl se gândise deja să le împingă spre desfrâu când Sfântul Nicolae le-a sărit în ajutor, aruncând punguliţe cu bani în camerele fetelor.
Acestea s-ar fi căsătorit la puţin timp după primirea darurilor de la Moş Nicolae. Caracterul anonim al acestor gesturi i-ar fi inspirat pe oameni să îşi ofere daruri de Sfântul Nicolae.
Din acest motiv, preoţii susţin că Sfântul Nicolae ar putea fi socotit adevăratul Moş Crăciun, şi asta pentru că Nicolae este, într-adevăr, un aducător de daruri.

Autor:    Libertatea
Sursa:   www.libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu