joi, 7 aprilie 2011

Azi e o zi minunată! O zi bună să ai! / 05 Apr 2011

Posted: 05 Apr 2011 03:23 PM PDT
O zi buna 6 aprilie
Foto: anjči | Flickr.com
În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii …
… că cele mai dramatice conflicte sunt cel mai probabil nu acelea dintre oameni, ci cele dintre om şi el însuşi. Autorul Mark Moustakas a spus asta şi avea dreptate. Dacă putem învinge în această luptă interioară – o luptă pe care musulmanii o numesc jihad – putem câştiga această cursă umană. Cu ce te lupţi acum? Cu ce obicei nedorit? Cu ce comportament neadecvat? Cu ce şabloane învechite? Proclamă-ţi victoria asupra lor şi toată viaţa ta se poate schimba.
Cu dragoste, prietenul tău, Neale Donald Walsch www.humanitysteam.ro

“Pentru ce te laşi distrat de lucrurile din afară? Găseşte-ţi timp să înveţi ceva bun şi încetează a te lăsa învârtit ca un vârtej. Fereşte-te şi de o altă rătăcire, căci tot o nebunie este a-ţi îngreuia viaţa cu acţiuni fără scop; trebuie să avem un ţel, spre care să se îndrepteze toate dorinţele noastre, toate gândurile noastre.”
Marc Aureliu

“Adevăratul scop al stabilirii ţelurilor este acela de a te constrânge să devii persoana necesară pentru realizarea lor.”
Jim Rohn

AFRIC SIMONE - MINICOLAJ !! - 35 DE MINUTE !!

Asculta mai multe audio ambientala 
Richard Carlson – Nu-ţi bate capul cu mărunţişurile

Posted: 05 Apr 2011 04:52 AM PDT

Richard Carlson - Nu-ţi bate capul cu mărunţişurile  | Esenţialul din cărţi care schimbă vieţi pe Ozibuna.net “Nu-ţi bate capul cu mărunţişurile… şi, în fond, toate sunt mărunţişuri este o carte care ne învaţă cum să nu ne lăsăm copleşiţi de fleacurile care ne umplu viaţa. Ea ne învaţă să privim lucrurile în adevărata lor dimensiune, făcând mici schimbări în viaţa noastră zilnică, examinându-ne priorităţile şi dorinţele, orientându-ne viaţa în funcţie de scopurile noastre reale.

Cartea, apărută în 1997, a cunoscut un succes covârşitor, rămânând peste un an şi jumătate în topurile succeselor de librărie în America şi fiind tradusă, aproape imediat, în toate limbile de mare circulaţie.”

“Ori de câte ori ne confruntăm cu veşti proaste, cu o persoană dificilă sau cu o dezamăgire de vreun fel, cei mai mulţi dintre noi recurgem la obiceiuri şi moduri de a reacţiona în faţa vieţii – îndeosebi în faţa adversităţilor – care nu ne sunt de prea mare folos. Exagerăm, pierzând simţul proporţiilor, ne cramponăm prea tare şi ne concentrăm asupra aspectelor negative ale vieţii. Când suntem blocaţi de lucruri mărunte – când suntem iritaţi, enervaţi şi uşor plictisiţi – modul nostru de a reacţiona exagerat nu numai că ne face să ne simţim frustraţi, dar se interpune în calea obţinerii celor dorite.”

Autorul ne reaminteşte că stă în puterea noastră de a ne raporta la viaţă mai blând, mai senin. Nu trebuie decât să schimbăm “obiceiurile de reacţie cu noi obiceiuri de perspectivă.”

“Când nu îţi baţi capul cu mărunţişurile, viaţa ta nu va fi perfectă, dar vei învăţa să accepţi ceea ce îţi oferă ea, cu mult mai puţină rezistenţă.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu