joi, 21 aprilie 2011

DRUMUL CRUCII LA MANASTIREA HODOS-BODROG

DRUMUL CRUCII LA MANASTIREA HODOS-BODROG

Manastirea Hodos-BodrogManastirea Hodos-Bodrog este situata la aproximativ 20 kilometri de municipiul Arad, în localitatea Bodrogul Nou, si are o vechime de aproape un mileniu.

Legenda spune ca manastirea s-a construit pe locul în care un taur, pe nume Hodos, a descoperit o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus.

Manastirea Hodos - Bodrog, care este primul lacas monahal ortodox din tara, atestat documentar în anul 1177 într-o diploma data de Regele Bela al III-lea.

In fiecare an, cu ocazia Sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, crestinii ortodocsi refac Drumul Crucii, urmând modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim, când credinciosii, împreuna cu patriarhul Ierusalimului, fac pelerinaje pe drumul pe care Iisus Hristos l-a parcurs cu Crucea în spate, pentru mântuirea oamenilor, urcând Dealul Golgotei si facând 14 popasuri sau statiuni, unde Mântuitorul s-a oprit sub povara Crucii.

Procesiunea Drumul Crucii de la Manastirea Hodos-Bodrog dureaza aproximativ trei ore
, iar credinciosii parcurg acest traseu lung de aproximativ 5 kilometri, alaturi de preoti, rugându-se împreuna cu acestia. 

ScienceLine.ro - august 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu