PREPARAREA SFANTULUI MIR
Mirul se obtine prin fierbearea unui amestec care cuprinde 40 de ingrediente aduse din Orient, printre care ulei de masline, eucalipt, vâsc, dar si tamâie si vin.Dupa cinci ani, Preafericitul Patriarh Teoctist a sfintit astazi, la Manastirea Antim, cazanele în care va fi preparat sfântul si marele mir.
Preotii de la Antim vor pregati 300 de litri de mir ce vor fi folositi ani la rând de toate bisericiile din tara la botezuri si la sfintirea bisericilor.
Preotii de la Manastirea Antim vor veghea si se vor ruga timp de trei zile în fata cazanelor cu mir. Miercuri seara, se va termina prepararea mirului, iar joi va fi sfintit de Prea Fericitul Patriarh Teoctist, la Sfinta Liturgie de la Biserica Sfântul Spiridon cel Nou.
Mirul va ajunge apoi în toate bisericiile ortodoxe românesti din tara si din lume. Ultima data, Biserica Ortodoxa româna a sfintit si preparat mirul în anul 2002.Scienceline.ro - aprilie 2007
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu