joi, 21 aprilie 2011

PESTERA SFANTULUI ANDREI

PESTERA SFANTULUI ANDREI

PESTERA SFANTULUI ANDREISfantul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al Romaniei, este sarbatorit la data de 30 noiembrie in toata lumea. Sf. Andrei a trait, alaturi de ucenicii sai, mare parte a vietii intr-o pestera din judetul Constanta, loc ce este considerat acum o adevarata Mecca a credinciosilor romani.

`Pestera Sfantului Andrei`, situata la 4 km de localitatea Ion Corvin, pe sos. Constanta - Ostrov, e considerata primul lacas de cult de pe teritoriul tarii noastre. 

In apropierea sa se gasesc cele 9 izvoare unde, conform traditiei, Sfantul Apostol Andrei a botezat primii crestini de pe teritoriul tarii noastre, in secolul I dupa Iisus Hristos.


Sfantul Apostol AndreiSfantul Apostol Andrei a avut un sfarsit de mucenic, fiind ucis prin rastignirea pe cruce, cu capul in jos, in Patras, langa Corint.
Crucea pe care fost rastignit a avut o forma mai aparte, in X, si de aceea i-a ramas numele de 'Crucea Sfantului Andrei'.

Traditia spune ca imediat dupa moartea lui s-a iscat o furtuna din senin, iar trasnetul  i-a orbit pe toti cei de fata. De atunci, semnul crucii in forma de X a devenit simbol al atragerii atentiei fata de pericolele iminente si de prevenire a accidentelor.  
ScienceLIne.ro - Noiembrie 2007

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu