marți, 27 noiembrie 2012

O zi buna / 22 noiembrie

Posted: 21 Nov 2012 10:51 PM PST
Mesajul zilei OZB
Foto: Krisztina Felix | Flickr.com

“Spiritul de analiză, de cercetare şi de comparaţie, este întotdeauna dovada unei inteligenţe superioare. În sufletele trufaşe şi tari, acest spirit sădeşte îndoiala şi răzvrătirea împotriva altora. În sufletele timide şi gingaşe, acesta sădeşte îndoiala şi răzvrătirea împotriva lor înseşi. Pe cei dintâi îi condamni, dar se iartă ei singuri. Pe cei din a doua categorie îi ierţi, dar se condamnă ei singuri.”
~.~
“La unii oameni, deprinderea cu suferinţa şi nenorocirea e atât de înrădăcinată, încât judecata lor refuză să admită posibilitatea unui viitor care, pentru un număr însemnat din ei, ar constitui o existenţă demnă de invidiat…”
Eugene Sue

În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii …
…că neglijarea reparaţiilor la momentul oportun face necesară reconstruirea. Richard Whately a spus asta şi avea dreptate. Priveşte astăzi la ceea ce ar trebui să repari. Cine a fost rănit de tine …. sau ignorat? Nu te încărca cu prea multă vină legat de asta – doar repară.
Cu dragoste, prietenul tău, Neale Donald Walsch
 ~ www.humanitysteam.ro






Posted: 21 Nov 2012 03:28 AM PST
Mesajul zilei OZB
Foto: Nikos Koutoulas | Flickr.com

“Dacă vi se pare că recunoaşteţi mânia în alţii, contemplaţi-vă şi veţi constata că ea nu lipseşte nici din interiorul vostru. Dacă vi se pare că recunoaşteţi un ego exagerat în alte persoane, interiorizaţi-vă şi veţi constata că adevăratul lui sediu se află în voi. Tot ceea ce există în interior se proiectează în exterior, asupra celorlalţi, la fel ca lumina unui proiector. Cei din jur devin atunci un fel de ecran pe care vă proiectaţi propriul film.”
Osho
~.~
“Când vă învăţ să meditaţi asupra emoţiilor voastre, eu vă indemn de fapt să le contemplaţi. Fiţi un om de ştiinţă cu propria voastră lume interioară. Studiaţi în laboratorul minţii. Observaţi, nu condamnaţi. Nu spuneţi niciodată “Gelozia sau mânia este ceva rău”, căci nu puteţi fi sigur de acest lucru. Da, vi s-a spus dintotdeauna acest lucru, dar nu este propria dumneavoastră experienţă, ci doar cuvintele altora. Nu spuneţi niciodată da sau nu până când experienţa dumneavoastră personală nu vă confirmă acest lucru.”
Osho
~.~
Viaţa ne este modelată de gândurile pe care le nutrim.”
Marc Aureliu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu