vineri, 9 noiembrie 2012

O zi buna / 9 noiembrie

Posted: 08 Nov 2012 10:50 PM PST
Foto: Lanak | Stock Free Images & Dreamstime Stock Photos
Foto: Lanak | Stock Free Images & Dreamstime Stock Photos
Pe OZB găseşti zilnic mesaje care să te inspire şi să te motiveze. Acestea au efect garantat de fiecare dată, dar pentru ca efectul lor să crească înzecit e nevoie ca tu să lucrezi la fundaţia ta. Iar cel mai bun prieten pentru a te dezvolta, pentru a descoperi adevăratul tău potenţial sunt cărţile. Cu toate astea, am citit recent o statistică mai puţin încurajatoare despre interesul românilor pentru lectură. 
Dintre cei intervievaţi, 50% nu citiseră nici măcar o carte în 2012, 21% reuşiseră să termine una, cel mult 2 cărţi, iar 11% au citit trei/patru cărţi. Abia 15% au citit 5 sau mai mult de cinci cărţi.
Probabil motivul principal pentru care lumea nu citeşte cărţi e că nu le cunoaşte adevărata putere. În acest articol o să-ţi prezint cele mai importante 9 motive pentru care merită să citeşti:

1. Cititul te face mai deştept

Cititul e un proces mental activ. Spre deosebire de televizor, cărţile te obligă să îţi foloseşti creierul. Citind, gândeşti mai mult şi devii mai deştept.

2. Cititul îţi îmbunătăteşte vocabularul

Îţi aduci aminte în şcoala generală cum înţelegeai cuvintele pe care nu le ştiai pe baza contextului în care se aflau? La fel, când citeşti cărţi, eşti expus la cuvinte noi pe care altfel nu ai fi avut cum să le afli.

3. Cititul îţi îmbunătăţeste puterea de concentrare

Spre deosebire de citirea unei reviste sau unor articole care conţin bucăţi mici de informaţii, cărţile te obligă să fii focusat pe ce citeşti perioade lungi de timp. Cărţile îţi spun întreaga poveste. Din moment ce eşti nevoit să te concentrezi pentru a citi, la fel ca un muşchi, concentrarea ta va fi din ce în ce mai bună.

4. Cititul îţi creşte încedereadea în tine.

Citind mai multe cărţi, devii mai informat şi un expert mai bun în domeniul în care citeşti. Această expertiză se transformă într-o încredere în tine mai mare. Din moment ce ştii atâtea, oamenii vor începe să te caute pentru răpunsuri la întrebările lor. Iar asta te va face să te simţi foarte bine.

5. Cititul te ajută să economiseşti bani

Educându-te, vei ştii ce să faci şi ce să nu faci cu banii tăi. În plus, citind, vei afla cum să faci mai mulţi bani.

6. Cititul îţi dă subiecte de conversaţie

Ţi s-a întâmplat vreodată să rămâi fără subiecte de conversaţie cu un prieten, coleg sau chiar cu cei din familie? Asta poate fi inconfortabil. Dacă citeşti multe cărţi vei avea mereu despre ce să vorbeşti. Poţi discuta despre numeroasele intrigi dintr-un roman sau despre lucrurile interesate pe care le-ai citit într-o carte de afaceri. Posibilităţile sunt nelimitate.

7. Cititul te ajută să îţi dezvolţi abilităţi noi

Orice curs din lume are o carte care să îl susţină. De ce? Deoarece cărţile ajută la clarificarea subiectelor dificile. Cărţile îţi oferă informaţii care merg mai în profunzime decât orele de curs.

8. Cititul te face mai disciplinat

Dacă una din două persoane nu citeşte nici măcar o carte pe an, asta e o problemă de disciplină. Probabil sunt multe motive pentru care oamenii nu citesc, dar câţi dintre ei îşi planifică să citească în fiecare zi? Din acest motiv, dacă îţi faci din citit o activitate zilnică şi te ţi de ea, îţi va îmbunătăţi disciplina.

9. Cititul îţi poate schimba viaţa

Există numeroase persoane care recunosc că unele cărţi le-au schimbat viaţa. Cărţile îţi pot arăta perspective noi, şi chiar şi o schimbare de 2 grade azi, poate însemna o schimbare de direcţie de 180 de grade peste o perioadă mai mare de timp.

Începe azi să citeşti

Voucher 10 lei
Dacă te abonezi la newsletter-ul elefant primeşti cadou un voucher de 10 lei. Poţi folosi voucherul să iţi cumperi orice carte tipărită în următoarele 24 de ore.
Dacă nu îl vei folosi în primele 24 de ore, valoarea lui scade la 5 lei. În plus, ai reducere suplimentară de 30% la mii de cărţi.
Nu mai amâna.
Ştii când e cel mai bun moment de a planta un copac?
Acum 20 de ani!
Dar al doilea cel mai bun moment e azi!

Lasă un comentariu şi câştigă o carte

Lasă un comentariu în care să ne spui care e ultima carte pe care ai citit-o şi poţi câştiga, prin tragere la sorţi cartea “Secretele minţii de milionar“.
E una din cele mai bune cărţi pe care am citit-o şi cu siguranţă îţi va arăta perspective noi.

Câştigătorul/Câştigătoarea va fi anunţată săptămâna viitoare, marţi 13 noiembrie. Succes
Cristian Ciuberea, unul din fondatorii TopHabits.ro
Posted: 08 Nov 2012 10:50 PM PST
Foto: glasseyes view - back again | Flickr.com
Foto: glasseyes view - back again | Flickr.com

“Cercetările dovedesc că lectura modifică felul în care oamenii rezolvă problemele, stochează informaţiile, relatează întâmplările, interpretează lumea şi gândesc despre ei înşişi. Lectura ne modifică şi forma creierului.”
“Lectura, mai mult decât oricare alt lucru, îţi poate transforma viaţa într-o clipă şi nu ştii niciodată care carte… în ce moment al vieţii… poate fi aceea care îţi răstoarnă valorile şi te inpiră să te dezvolţi în feluri pe care nu le-ai crezut niciodată posibile.”
“Pericolul prezentat de Era Informaţiei este acela că ne petrecem prea mult timp adunând informaţii inutile sau dăunătoare, în locul informaţiilor care ne pot ajuta să ne dezvoltăm.”
“Foloseşte-ţi timpul pentru a te îmbogăţi din scrierile altora, astfel încât să obţii cu uşurinţă ceea ce alţii au obţinut muncind din greu.” Socrate
“Dacă sunteţi nerăbdători să vă faceţi o viaţă mai bună, citiţi cărţi care vă rafinează gusturile, vă îmbogăţesc imaginaţia, vă direcţionează ambiţia şi vă dezvăluie idealuri mai înalte. Citiţi cărţi motivatoare, cărţi care îndeamnă profunzimile fiinţei dumneavoastră să urmărească un scop. Citiţi cărţi care să vă determine să faceţi lucrurile ceva mai bine şi să deveniţi puţin mai buni, care vă fac să vă străduiţi mai mult să deveniţi şi să faceţi ceva important pe această lume.” Dr. Orison S. Marden

COLAJ CU - MUZICA DE RELAXARE SI VISARE

Asculta mai multe audio ambientala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu