luni, 29 iulie 2013

Rugaciunea iti poate schimba viata oricand, oriunde, la orice varsta

Luni, 29 Iulie 2013, 08:46
45 vizite - 0 comentarii
DISTRIBUIE PE GOOGLE+

click pe poza: FOTO (1)


Alina Neagu este autoarea „Revistei Normal despre Paranormal”, un jurnal al experientelor de dincolo de simturi, dar si a blogului despreparanormal.blogspot.com
Posesoarea unor calitati extrasenzoriale dobandite in urma unei morti clinice – NDE ( Near Death Experience), Alina Neagu a aparut in mai multe emisiuni televizate pentru a impartasi celorlalti din experienta traita de ea. De la un timp insa, Alina a ales calea scrisului pentru a transmite trairile, viziunile si informatiile pe care le percepe mult mai usor si cumva diferit. Alina Neagu incearca prin mesajele sale sa ne introduca in lumea lucrurilor nevazute, pe care nu toti le intelegem, poate, asa cum ar trebui, dar si sa deschida noi perspective asupra ideii de "paranormal".

Stim sa ne rugam?

"Rugaciunea iti poate schimba viata oricand, oriunde, la orice varsta. Te poate vindeca de boli, iti poate reinnoi mintea si corpul, iti poate calma furtunile din viata de zi cu zi."
Dumnezeu aude si raspunde la rugaciune. Una dintre binecuvantarile de credinta in Dumnezeu este asigurarea ca Dumnezeu aude si raspunde la rugaciune, dar uneori, nu reusim sa experimentam si siguranta raspunsului. Ar putea fi faptul ca nu avem nici o asteptare reala sau neincrederea ca Dumnezeu aude sau raspunde la rugaciune?! Poate ca unii se identifica cu omul care asociaza rugaciunea unui joc de noroc- joc, daca nu castig, oricum n-am pierdut mare lucru!
Poate ar trebui sa ne punem intrebarea: "De ce ma rog?" Este un fel de hobby, o activitate optionala sau ar trebui sa fie un ingredient important al vietii noastre de zi cu zi? Este convingerea mea ca am fost creat de Dumnezeu pentru a fi parte din El. Noi nu stim intotdeauna ce este viata, cum am putea sti ce este Dumnezeu ? O persoana care nu se roaga niciodata nu poate sti multe despre Dumnezeu. Numai persoana care se roaga il poate cunoaste pe Dumnezeu. Acesta este cel mai puternic motiv pentru a se ruga.Exista oameni care simt nevoia sa se roage, dar nu o fac din diverse motive. Puteti invata tehnicile de a juca tenis prin studierea unei carti despre tenisl, dar niciodata nu veti invata sa jucati pana cand nu veti lua o minge si o racheta si veti cobori pe teren sa faceti o incercare.
Rugaciunea poate fi in cuvinte, ganduri sau imagini. Rugaciunea poate exprima sentimentul de inspiratie, devotament si afirmare. Rugaciunile noastre sunt de comunicare cu Dumnezeu, dar, de asemenea, rugaciunile sunt strans asociate cu autosugestia. Experimentele Dr. Byrd arata ca rugaciunea are elemente care trec dincolo de autosugestie. Rugaciunile pentru vindecare pot crea o atitudine pozitiva caz in care vindecarea are loc mult mai facil.Acest lucru este valabil indiferent daca rugaciunea este pentru tine sau pentru altii. O rugaciune pe care eu o spun adesea, chiar in timp ce conduc este urmatoarea: "dragostea Lui Dumnezeu, bucuria, pacea, sanatatea se simt in corpul meu, mintea si spiritul meu."
Un alt element al rugaciunii eficiente este sa te rogi cu convingerea ca raspunsul este deja acolo, inainte de a vedea chiar dovezi. Multumeste pentru raspuns, inainte de a-l fi experimentat. Eu stiu, fara indoiala, ca Dumnezeu a raspuns la rugaciunile mele. Rugati-va ca si cum ati vorbi cu cineva foarte apropiat. Raspunsul Lui Dumnezeu nu poate intotdeauna veni in modul in care v-ati asteptat, dar va veni. Mintea este veriga de legatura intre Dumnezeu si individ. Rugaciunea trebuie sa aiba un element de gandire creativa.
Emerson spunea: "Rugaciunea este contemplarea faptelor de viata din cel mai inalt punct de vedere." Rugaciunea nu ne poate ajuta viata daca nu ne ajuta sa ne schimbam sau controlam gandurile. Schimbati-va gandurile si va schimbati experienta de viata.
"Pe cine am in cer afara de Tine?(…) Dumnezeu este puterea inimii mele si partea mea pentru totdeauna." Conceptul de Dumnezeu influenteaza foarte mult intelegerea noastra despre rugaciune. Dr. William Parker scrie despre un baietel care sedea pe podea si desena pe hartie. Baiatul parea sa fie atat de implicat in munca sa, incat mama lui a intrebat: "Ce desenezi?" Baietelul a raspuns, "Il desenez pe Dumnezeu." Ea a raspuns: "Dar fiule, nimeni nu stie cum arata Dumnezeu." Baietelul a continuat sa deseneze si cu incredere a raspuns, "Ei bine, vor sti cum arata Dumnezeu cand voi termina."
Fie ca ne dam seama sau nu, fiecare dintre noi are propria imagine a ceea ce Dumnezeu este, vazut cu ochii mintii sale. Potrivit imaginii noastre despre Dumnezeu, gandim, simtim, actionam, traim si ne rugam. Oamenii IL vad pe Dumnezeu in multe moduri: "Nu exista", "Departe", "Acolo, sus", "In biserica", "La altar", "In Biblie", " Mai aproape decat respiratia " sau " Pretutindeni ".
Daca Dumnezeu este "nu exista", atunci ne pierdem timpul luand in considerarei rugaciunea. Daca Dumnezeu este "departe", cat de tare trebuie sa ne rugam pentru a obtine atentia lui Dumnezeu? Daca Dumnezeu este "acolo sus", cat de mari trebuie sa fie aripile pentru a zbura la El? Daca Dumnezeu este doar "in biserica", inseamna ca suntem aproape de el doar atunci cand mergem la biserica? Daca Dumnezeu e "in Biblie", trebuie sa avem o Biblie cu noi in orice moment, in scopul de a fi aproape de Dumnezeu? Daca Dumnezeu este "mai aproape decat respiratia" si "peste tot", atunci putem incepe sa comunicam cu El oriunde ne-am afla. Iisus Hristos ne spune -"Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru."

Taguri:   rugaciunea,  rugaciune,  
Autor:    garbo.ro
Sursa:   www.garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu