duminică, 26 aprilie 2015

Câtă reprezentativitate a avut demersul ungurilor pentru plăcuţele blingve de la intrarea în oraş: Nici măcar 1.000 de semnături


cluj-napoca

În total, în municipiul Cluj-Napoca locuiesc potrivit recensământului oficial din anul 2011, 49.565 de unguri, adică 15,27 % din populaţia oraşului. La iniţiativa unor persoane conduse de autonomistul Erno Fancsali, care s-au constituit într-un grup de facebook “Musai musai”, a fost organizată o acţiune de strângere de semnături pentru montarea de plăcuţe bilingve la intarea în oraş, la care au aderat şi consilierul local Gered Imre (UDMR), Szakats Istvan şi Talpas Botond, vicepreşedinte al Federaţiei Share, în condiţiile în care legea cere în acest sens un procent de reprezentativitate de 20% a populaţiei minoritare.
Primarul Emil Boc a anunţat chiar că montează plăcuţe în 5 limbi străine la toate intrările în municipiu, costul acestora depăşind 70.000 de lei, de parcă unele străzi din oraş încă nu se scufundă în noroi, lipsite de asfalt.
Grupul facebook “Musai musai” a anunţat că şi-a atins unul dn obiective, adunarea a 1000 de petiţii pentru administraţia locală, pentru amplasarea plăcuţelor bilingve… mai urgent.
Totuşi, dintre cele 1000 de semnături subscrise, multe provin de la cetăţeni care nici măcar nu locuiesc în Cluj-Napoca. Adică de la cei 50.000 de unguri din Cluj-Napoca nu s-au adunat pentru scorul de popularitate al grupului de facebook nici măcar 1000 de semnături pentru plăcuţele bilingve, semn că locuitorii oraşului au treburi mai bune de făcut.
Mai mult, fiecare dintre semnături, multe din afara oraşului, au fost înregistrate separat la registratură, ghişeele Primăriei Cluj-Napoca fiind blocate pentru cetăţenii clujeni care doreau să depună alte cereri.
Se mai impune o întrebare: poţi să depui o cerere în numele altcuiva la orice administraţie publică din ţară, fără să ai vreo împuternicire notarială sau ştampilată de la persoana în numele căreia depui cererea?

NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu